top of page
Search
  • Roboxerinola

Blockly games

Updated: Jan 12, 2022

Començarem fent un petit repte de programació. Podeu iniciar-vos amb el laberint de la plana web de Blockly Games. Veureu que sou un personatge que ha d'arribar fins al punt marcat. Els blocs que surten a aquesta web apareixen inicialment en anglès, però es pot canviar l'idioma, malgrat que potser la traducció pot no ser-hi totalment precisa. Les imatges que es mostraran tenen el text en anglès, però no us preocupeu que traduirem el seu significat.

A l'esquerra surt la pantalla amb el personatge que som. Aquest es pot modificar si es fa clic a la cantonada superior dreta sobre la representació del mateix personatge, podent-ne triar addicionalment entre un osset i un astronauta.



També apareix una columna central on solen sortir els blocs que es poden emprar per aconseguir l'objectiu proposat (moure el personatge fins a arribar a la meta marcada). Els blocs es poden encaixar i apilar, essent-ne en aquest primer nivell un total de tres blocs diferents que es descriuen tot seguit.


- Bloc "moveforward": permet moure una distància fixa cap a la direcció i sentit que està mirant el nostre personatge.

- Bloc "turn left": fa que giri noranta graus cap a l'esquerra al personatge respecte on està mirant. Si cliquem on posa 'left' (esquerra en anglès), surt un menú desplegable on es pot triar 'right' (dreta en anglès).

- Bloc "turn right": aquest ens farà girar noranta graus cap a la dreta al personatge respecte on està mirant. Al igual que amb l'anterior bloc, si cliquem on posa 'right' surt un menú desplegable on es pot triar 'left'.


A la part dreta es disposaran els blocs, que com ja hem dit són apilables i es poden encaixar. Per posar els blocs, els podem arrossegar des de la columna central cap a la part dreta amb fons de color blanc.


En aquesta ocasió el primer nivell dels reptes que ens plantegen al laberint de BlocklyGames no és gaire complicat. Si s'observa al personatge, està mirant en la mateixa direcció d'on es troba la meta a assolir, i a més, el sentit del seu moviment cap endavant tal com està mirant, aniria cap a aquesta meta proposada, és a dir, només cal caminar cap endavant. Així doncs, apilem varis blocs de moure cap endavant (bloc 'move forward') fins que arribi al punt vermell final. En aquesta ocasió només han falta tres blocs de moure cap endavant (bloc 'move forward'). Un cop fet això, executem el programa prement el botó "Run Program" que surt sota la pantalla del laberint amb el nostre personatge (a la part esquerra).



Ho heu aconseguit també vosaltres?. Si us ha semblat fàcil, podem pujar de nivell fent clic al cercle que hi ha a la dreta del nombre un o a aquest enllaç. El nivell dos és el següent de sota. En aquesta ocasió us mostrem el personatge de l'osset panda. Com ho faríeu per arribar al punt vermell marcat utilitzant els blocs que ens donen?



Penseu una mica abans de veure la solució.


Ho heu provat de resoldre'l?


Segur?


Vinga doncs, a sota teniu la solució al nivell dos.



En aquest nivell es tractava de moure's cap endavant (bloc 'moveforward') i girar cap a l'esquerra (bloc 'turnleft'). Un cop fet això, cal seguir recte (bloc 'moveforward') fins al final del següent tram, on cal girar cap a la dreta (bloc 'turnright'). Quan ja s'ha girat, només es precís seguir recte (bloc 'moveforward') per arribar a la meta. Si no us ha sortit bé haureu caigut, però al nostre personatge no li passa res i podem continuant provant de resoldre el repte tantes vegades com es vulgui. Si teniu dificultat, podeu posar una corda o fil a terra amb la forma del laberint que surt i caminar per sobre pensant en els moviments que hauríem de fer (anar cap endavant, girar esquerra o dreta).

En cas que us agradi aquest tipus de reptes, es pot continuar augmentant la dificultat. El nivell tres està en aquest enllaç. En aquesta ocasió us recordarà al nivell un on tot era un camí recte a recórrer, però ara ens apareix un nou bloc per simplificar el programa i usar menys blocs.



13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page